Erkend Duurzaam / Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Erkend Duurzaam / Maatschappelijk
Verantwoord Ondernemen

Smeets Autogroep hecht veel waarde aan de service en kwaliteit die we verlenen aan onze klanten. Door enkele kwaliteitscertificeringen laten wij zien dat we instaat zijn om ondanks uitdagingen, er te zijn voor onze klanten.  Hieronder vindt u een overzicht van de certificeringen die Smeets Autogroep heeft behaald. 

Erkend Duurzaam logo

Smeets Autogroep officieel Erkend Duurzaam

Smeets Autogroep is sinds 2015 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Smeets Autogroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Smeets Autogroep een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.” 

Ook als werkgever heeft Smeets Autogroep zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Smeets Autogroep zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van kleinschalige jeugd sport, voedsel project “Stille Armen”, wijkbus projecten.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Smeets Autogroep staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Mercedes-Benz. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig. 

ISO 9001:2015

Smeets Autogroep heeft op 13 januari 2023 met succes de periodieke ISO 9001:2015 audit afgerond. Het positief commentaar van de auditoren was o.a. de hoge betrokkenheid van de medewerkers op dat wat ze iedere dag doen.                              

Orde en Netheid is op een hoog niveau en medewerkers maken op een juiste wijze gebruik van de tools die ze aangeboden krijgen in de breedste zin van het woord. De diverse projecten laten zien dat Smeets Autogroep continu wil verbeteren. Aan de geformuleerde aandachtspunten wordt op een actieve wijze gewerkt.

ISO Certified
Foto tekenmoment pieter math

Convenant Horizontaal Toezicht

Smeets Autogroep heeft sinds 9 april 2010 een Convenant Horizontaal Toezicht (HT) afgesloten met de Belastingdienst. Dit Convenant is gebaseerd op een open en transparante samenwerking. 

De Belastingdienst heeft in de periode 2020-2022 het HT aangescherpt. Met het opzetten van een Tax Controle Framework hebben wij de fiscale risico’s geïdentificeerd, de processen geformaliseerd en procedures en de monitoring verder verbeterd. 

Wij zijn er bijzonder trots op dat wij op 14 december 2022 als één van de eerste automotive dealers een Convenant nieuwe stijl met de Belastingdienst hebben afgesloten. Daarmee onderstrepen wij een moderne fiscale beheersing binnen onze Autogroep. Deze fiscale beheersing is naast de externe ISO certificering, de audits van VanPro Advance en de audits Werkplaats processen door Daimler, een bewijs dat wij nog steeds op de juiste weg zijn voor een Best Managed Companie, aldus Math Smeets, CEO van Smeets Autogroep. 

VanPro AdVANce

Als eerste dealer van Europa hebben wij de VanPro AdVANce 4 certificering behaald! Deze certificering is een fantastisch compliment aan ons team waaruit blijkt dat we, ondanks alle uitdagingen waar de hele automotive mee te maken heeft, toch voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. 

Het succesvol behalen van deze intensieve audit is een erkenning van de inspanningen die onze mensen iedere dag opnieuw weer plegen. Die tomeloze inspanning maakt ons misschien nog wel trotser dan de certificering zelf.

VanPro Advance
Repair & Reconnect

Mercedes-Benz Repair & Reconnect certificering

Onze schadeafdeling heeft op 7 december 2022, het Mercedes-Benz Repair & Reconnect certificaat mogen ontvangen

Bij deze gecertificeerde Mercedes-Benz dealers wordt er uitsluitend met specialistische apparatuur en met Mercedes-Benz Originele Onderdelen gewerkt. Er is een groot netwerk van Mercedes-Benz dealers die het Repair & Reconnect label dragen. 

En om met een gerust gevoel nieuwe kilometers te maken, bieden wij vier jaar garantie op de reparatie en twee jaar garantie op onderdelen.