RoadEfficiency hero
RoadEfficiency hero

RoadEfficiency

Lage kilometerkostprijs

Gunstig brandstofverbruik is samen met lange onderhoudsintervallen en een hoge restwaarde een van de belangrijkste speerpunten van Mercedes-Benz. Daarom ondergingen de motoren en de aandrijflijn vorig jaar een transformatie die ze nog zuiniger maakt. Met onder meer een verbeterde inspuiting en turbo werd forse winst geboekt. De Actros met nieuwe motoren en aandrijflijn verbruikt tot wel 6% minder brandstof.

 

HogeVeiligheid

Op het gebied van veiligheid is Mercedes-Benz al jaren een pionier. Remsysteem Active Brake Assist 4 gaat nog een stap verder dan zijn voorganger Active Brake Assist 3 en reageert ook op voetgangers en fietsers. Het systeem voert zelf een noodstop uit maar de chauffeur blijft altijd de controle houden. Bijvoorbeeld wanneer een noodstop niet verantwoord is. Met Sideguard Assist introduceert Mercedes-Benz een geheel nieuw innovatief veiligheidssysteem dat gericht is op binnenstedelijke veiligheid. Sideguard Assist houdt de hele lengte van de truck (inclusief trailer) in de gaten en waarschuwt de chauffeur met visuele en akoestische signalen als voetgangers en fietsers, net als auto’s en statische voorwerpen, in de dodehoek dreigen te ‘verdwijnen’.

 

Maximale inzetbaarheid

Rendement wordt ook behaald door trucks maximaal in te zetten. Daarom komt Mercedes-Benz Trucks met het nieuwe, revolutionaire serviceproduct Mercedes-Benz Uptime. Door transportondernemingen, trucks en de Mercedes-Benz dealer intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz Uptime ervoor dat trucks optimaal inzetbaar zijn. Wanneer de sensoren iets opmerken, wordt de vrachtwagen afhankelijk van de ernst van de storing naar de eerste werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kunnen pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken worden gebundeld voor meer efficiëntie. Zo komt de planning niet in het gedrang en kan een nóg hogere inzetbaarheid van de voertuigen in het wagenpark bereikt worden.

 

Wij staan voor u klaar

Plan uw afspraak of neem contact op

Werkplaatsafspraak

Mail ons

088 – 889 1000

Stel je vraag

Wij staan voor u klaar

Plan uw afspraak of neem contact op

Werkplaatsafspraak

Mail ons

088 – 889 1000

Stel je vraag