Mercedes-Benz Arocs

Mercedes-Benz
Arocs

Mercedes-Benz Arocs

Een robuuste en duurzame oplossing

De nieuwe Arocs biedt voor elke uitdaging in het bouwtransport een robuuste en duurzame oplossing.

De nieuwe Arocs biedt voor elke uitdaging in het bouwtransport een robuuste en duurzame oplossing.

Over dit model

Mercedes-Benz Arocs

Je kunt alleen bouwen op een sterke fundering

Belastbaarheid en robuustheid horen bij de nieuwe Arocs tot de basisuitrusting. Wanneer een truck hoofdzakelijk op de weg wordt gebruikt, stelt dit heel andere eisen aan het chassis dan op de bouwplaats. Daarom zijn er voor de nieuwe Arocs twee chassisvarianten ontwikkeld. Het ene chassis heeft een smalle spoorbreedte van 744 mm, het andere chassis een spoorbreedte van 834 mm. De nieuwe Arocs biedt voor elke uitdaging in het bouwtransport een robuuste en duurzame oplossing.

Laag brandstofverbruik

De krachtige Euro VI-motoren kennen een erg laag brandstofverbruik, hetgeen ook zorgt voor een geringere CO2-uitstoot. Ook de brandstofbesparende rijprogramma’s en de anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control dragen hier in belangrijke mate aan bij. Korte schakeltijden en zuinige nevenverbruikers als de belastingafhankelijke luchtcompressor en de stuurbekrachtigingspomp zorgen eveneens voor een lager brandstofverbruik.

Veiligheid zit in ons DNA

De standaard MirrorCam geeft de chauffeur een beter zicht bij het manoeuvreren, afslaan en wisselen van rijstrook. Ook wordt de dodehoek aanzienlijk verkleind en is het zicht rondom de cabine veel beter door het ontbreken van buitenspiegels. Daarnaast beschikt de nieuwe Arocs over een uitgebreide standaard veiligheidsuitrusting. Inclusief Active Brake Assist 5, stabiliteitsregeling, spoorassistent en Attention Assist. Die standaarduitrusting is nog uit te breiden met de dodehoekassistent Sideguard Assist. Zo kunt u met een veilig gevoel op weg.