Mercedes-Benz GLE Coupé

Vanaf € 108.940

Mercedes-Benz
GLE Coupé

Vanaf € 108.940

Mercedes-Benz GLE Coupé

Geschikt voor gezinnen, vrijetijdsactiviteiten, lange ritten en vervoer van goederen

Ontdek het krachtig ogende en atletische design, dat voor een uiterst opvallend uiterlijk zorgt. De GLE Coupé oogt sportiever dan ooit dankzij de nieuw vormgegeven voorzijde en standaard AMG Line.

Aan boord van de GLE Coupé wordt u omgeven door exclusieve materialen en innovatieve technologieën.

Rijklaar vanaf
€ 108.940
Rijklaar vanaf
€ 108.940

Ontdek het krachtig ogende en atletische design, dat voor een uiterst opvallend uiterlijk zorgt. De GLE Coupé oogt sportiever dan ooit dankzij de nieuw vormgegeven voorzijde en standaard AMG Line.

Aan boord van de GLE Coupé wordt u omgeven door exclusieve materialen en innovatieve technologieën.

Over dit model

Mercedes-Benz GLE Coupé

Krachtig, dynamisch en sportiever dan ooit. De nieuwe GLE Coupé wordt standaard geleverd met AMG Line en combineert markante SUV-elementen met elegante coupékwaliteiten. De nieuwe voorzijde, lakkleuren en velgen tot 55,9 cm (22 inch) zorgen voor individualiteit. Ontdek de highlights van het exterieur van de GLE Coupé.

Nieuwe dagrijverlichting

Een aantal gedetailleerde wijzigingen aan het exterieur geven de GLE Coupé een duidelijk moderner uiterlijk. De nieuwe voorbumper geeft beide uitvoeringen meer uitstraling. In de grille van de vernieuwde GLE bevinden zich twee horizontale lamellen met chroomaccenten. De roosters in de buitenste luchtinlaten hebben een horizontale chromen vin gekregen.

Kenmerkend voor Mercedes-Benz is de zogeheten lichtfakkel in de koplampen. Bij de standaard high-performance led-koplampen vullen twee lichtpunten de kenmerkende dagrijverlichting aan, terwijl er bij de optionele MULTIBEAM LED-koplampen vier lichtpunten zijn. De designers hebben ook het binnenwerk van de achterlichten opnieuw vormgegeven: bij de GLE Coupé wordt de lichtsignatuur gevormd door twee balken.

Met fraaie details uit de Mercedes-Maybach GLS en Mercedes S-Klasse

Nieuw in het interieur van de GLE Coupé is het stuurwiel van de nieuwste generatie met sensorvlakken op de horizontale spaken. Met deze touch-elementen rechts en links kunnen het bestuurders- en centrale display vanaf het stuurwiel worden bediend.

Bijzondere blikvangers in het interieur zijn de in chroomlook uitgevoerde middelste en zijdelingse luchtuitstroomopeningen die voorheen een zwarte rand hadden. De lamellen zijn nu gemaakt van gegalvaniseerd metaal, net als in de Mercedes-Maybach GLS. Eveneens nieuw is de interieurkleur bahiabruin/zwart. Zeer sportief is de exclusief voor de GLE Coupé en in combinatie met AMG Line leverbare uitrusting zwart/classicrood.

Aandrijflijn: consequente elektrificatie

De GLE Coupé is nu volledig geëlektrificeerd en biedt keuze uit mild hybrids met 48V-technologie en geïntegreerde startdynamo en Plug-in Hybrids. De Plug-in Hybrids zijn voorzien van de nieuwste, vierde generatie hybride technologie.

De Plug-in Hybrids beschikken over een permanent bekrachtigde synchroonmotor met een vermogen van 100 kW en bieden een systeemvermogen tot 280 kW en een systeemkoppel tot 750 Nm. Met een iets grotere elektrische actieradius tot 109 km[1] volgens WLTP kunnen de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch worden afgelegd. Het verbeterde hybride rijprogramma schakelt de elektrische rijmodus in op de meest geschikte trajecten. Op routes in stedelijk gebied geeft de GLE bijvoorbeeld voorrang aan elektrisch rijden. Dankzij het rijprogramma ‘Offroad’ kunnen de plug-in hybrids nu ook elektrisch rijden buiten de gebaande paden.

De belangrijkste uitrustingsonderdelen

AMG Line

 • Diamond grille met Mercedes-Benz pattern in chroom, geïntegreerde Mercedes-Benz ster en enkele lamel in donkergrijs mat met accent in chroom, en zwart frame
 • AMG-voorskirt met sierlijst in chroom en sportieve, markante luchtuitlaten in de wielkasten
 • AMG-dorpelverbreders in carrosseriekleur
 • AMG-achterskirt met zwart accent in diffusorlook en sierlijst in chroom
 • 50,8 cm (20 inch) vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, titaangrijs, standaard glansgedraaid, verdere AMG-velgen tot 55,9 cm (22 inch) als optie leverbaar
 • Remsysteem met grotere remschijven aan de vooras
 • Unilak of metallic lak
 • MULTIBEAM LED-koplampen

Nightpakket

 • Diamond grille met Mercedes-Benz pattern, geïntegreerde Mercedes-Benz ster en enkele lamel in zwart glanzend met accent in chroom, en zwart frame
 • 50,8 cm (20 inch) vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, zwart glanzend, verdere lichtmetalen AMG-velgen tot 55,9 cm (22 inch) als optie leverbaar
 • AMG-voorskirt met sportieve luchtinlaten en sierlijst in zwart hoogglanzend
 • Accent in de luchtinlaten van de voorbumper in zwart hoogglanzend
 • AMG-achterskirt met zwart accent in diffusorlook en sierlijst in zwart hoogglanzend
 • Buitenspiegels in zwart hoogglanzend
 • Warmtewerend, donkergetint glas vanaf de B-stijl
 • Bovenzijde portieren en ruitframes in zwart

Sportiever dan ooit

0.8-8.8 l/100km

aanhangwagengewicht

3,9 sec

accelaratie (0-100 km/u)

450 kW

max. vermogen

655 liter

bagageruimtevolume

2445 kg

aanhangwagengewicht

3,9 sec

accelaratie (0-100 km/u)

450 kW

max. vermogen

655 liter

bagageruimtevolume

Inruilvoorstel aanvragen

Ontdek ons aanbod

Mercedes-Benz GLE Coupé voorraad

Rijklaar vanaf
€ 108.940