Mercedes-Benz EQB

Vanaf € 54.966

Mercedes-Benz
EQB

Vanaf € 54.966

Mercedes-Benz EQB

Elektromobiliteit in gezinsverpakking

Krachtig en volledig elektrisch. De nieuwe EQB begeleidt u bij uw reis in een volledig elektrisch tijdperk. De nieuwe EQB kenmerkt zich door een royaal ruimteaanbod.

Offroad zonder compromissen. Het interieur van de nieuwe EQB verbindt exclusief comfort met robuust design.

Rijklaar vanaf
€ 54.966
Rijklaar vanaf
€ 54.966

Krachtig en volledig elektrisch. De nieuwe EQB begeleidt u bij uw reis in een volledig elektrisch tijdperk. De nieuwe EQB kenmerkt zich door een royaal ruimteaanbod.

Offroad zonder compromissen. Het interieur van de nieuwe EQB verbindt exclusief comfort met robuust design.

Over dit model

Mercedes-Benz EQB

In balans. De nieuwe EQB kenmerkt zich door een royaal ruimteaanbod. De volledig elektrische EQB oogt modern en zelfverzekerd bij elke rit. Van de nieuwe, brede black panel-grille met star pattern, optisch geïntegreerde high-performance led-koplampen tot een uitgebreid velgenportfolio. Een sportief statement voor het volledig elektrische tijdperk.

Een ruimtewonder met zeven zitplaatsen

Bij de nieuwe EQB zijn typische designelementen van Mercedes-EQ gecombineerd met een hoekige en karakteristieke verschijning. Maximaal zeven zitplaatsen, een ruime bagageruimte en het MBUX-multimediasysteem zorgen ervoor dat u elektrisch rijden op een heel nieuwe wijze kunt ervaren.

Interieur

De hoeveelheid ruimte is royaal: de hoofdruimte op de eerste zitrij bedraagt 1.035 mm, op de tweede zitrij van de vijfzitter 979 mm. Met 87 mm is de knieruimte achterin de vijfzitter comfortabel. De bagageruimte is vlak en ruim: het bagageruimtevolume van 495-1.710 of 465-1.620 liter (cijfers voor respectievelijk vijf- en zevenzitter) heeft het niveau van dat van een compacte estate. De achterbankleuning op de tweede zitrij kan standaard meertraps in hoek worden versteld, optioneel is deze rij 140 mm in lengterichting te verschuiven. Zo kan de bagageruimte tot 190 liter worden vergroot en op een veelzijdige manier worden gebruikt. 

Elektro-esthetisch design met scherpe lijnen en hoeken

De EQB interpreteert de progressieve luxe van Mercedes-EQ op een gedurfde en karaktervolle manier. Het model heeft de voor Mercedes-EQ kenmerkende Black Panel-grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster. Een ander onderscheidend designkenmerk van de volledig elektrische Mercedes-EQ modellen is de lichtband voor en achter. Een horizontale glasvezelstrip verbindt de dagrijverlichtingsunits van de volledige led-koplampen en zorgt zowel overdag als ‘s nachts voor een hoge mate van herkenbaarheid. Het binnenwerk van de koplampen is hoogwaardig, gedetailleerd en precies uitgevoerd. Blauwe kleuraccenten in de koplampen versterken de Mercedes-EQ uitstraling.

Efficiënt rijplezier en navigatie met Electric Intelligence

De ECO assistent biedt een recuperatieproces dat voor de specifieke situatie is geoptimaliseerd. Het integreert navigatiegegevens, verkeersbordenherkenning en informatie van de voertuigsensoren in zijn efficiëntiestrategie. Anticiperend rijden bespaart energie met als resultaat een grotere actieradius. De standaard navigatie met Electric Intelligence draagt bij aan de moeiteloze bediening van de EQB in het dagelijks verkeer. Het systeem berekent de snelste route naar de bestemming, rekening houdend met het maximale laadvermogen van de accu en de duur van mogelijke laadstops.

Geavanceerde laadtechnologie, groot netwerk en groene stroom

De EQB kan thuis of bij openbare laadstations met behulp van de boordlader comfortabel worden geladen met wisselstroom (AC) tot 11 kW. De laadtijd die nodig is voor een volledige lading hangt af van de beschikbare infrastructuur en de landspecifieke voertuiguitrusting. Het laden aan een Mercedes-Benz wallbox gaat aanzienlijk sneller dan aan een stopcontact thuis. Laden gaat nóg sneller met gelijkstroom (DC) bij snellaadstations. Afhankelijk van de SoC (State of Charge) en de temperatuur van de HV-accu laadt de EQB aan een geschikt laadstation met een vermogen tot 100 kW. De laadtijd bedraagt dan iets meer dan 30 minuten van 10-80 procent SoC.

De belangrijkste uitrustingsonderdelen

Business Line

  • Black panel-grille met Mercedes-Benz pattern in zwart hoogglanzend
  • 45,7 cm (18 inch) vijfspaaks lichtmetalen velgen
  • Bovenzijde portieren en sierlijsten ruiten in gepolijst aluminium

Luxury Line

  • 45,7 cm (18 inch) multispaaks lichtmetalen velgen
  • Sierdelen star pattern backlit
  • Eén autosleutel in zwart met sierrand in chroom, één autosleutel in zwart met roségoudkleurige sierrand

AMG Line

  • Black panel-grille met Mercedes-Benz pattern in chroom hoogglanzend
  • AMG-styling
  • Zijwandbekleding in zwart generfd met accenten in chroom
  • 45,7 cm (18 inch) vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen

Power up your playground

tot 531 km

volledig elektrische actieradius

in 32 minuten

naar 80% opgeladen

215 kW / 292pk

max. vermogen

1.710 liter

bagageruimtevolume

tot 531 km

volledig elektrische actieradius

in 32 minuten

naar 80% opgeladen

215 kW / 292pk

max. vermogen

1.710 liter

bagageruimtevolume

Inruilvoorstel aanvragen

Ontdek ons aanbod

Mercedes-Benz EQB voorraad

Rijklaar vanaf
€ 54.966