Let op de emissievrije zones

vanaf 2025 in diverse steden

Let op de emissievrije zones

vanaf 2025 in diverse steden

Stadscentra vanaf 2025 alleen nog emissievrij bereikbaar


In het klimaatakkoord van de Europese Unie is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2025 tenminste dertig Nederlandse steden een zero-emissiezone moeten hebben. Doel hiervan is de CO2-uitstoot te beperken. Deze maatregel heeft vooralsnog met name betrekking op bedrijven, want de maatregel richt zich op zakelijk verkeer. De Europese Unie wil dat met ingang van genoemde datum de binnensteden vrij zijn van uitlaatgassen van vrachtwagens en bedrijfsauto’s. Pakketten en grotere zendingen voor particulieren en bedrijven moeten dan voortaan ‘zero-emissie’ worden afgeleverd. Dat betekent dat alle nieuwe vrachtwagens en bestelauto’s die een dergelijke zone in willen, emissievrij aangedreven moeten zijn. Voor bestaande vrachtwagens en bestelauto’s geldt een overgangsregeling. Uiteindelijk is het de bedoeling dat vanaf 2030 álle voertuigen in de zero-emissiezones geheel emissievrij rijden. Maastricht en Eindhoven zijn twee van de dertig Nederlandse steden die met ingang van 2025 zo’n emissievrije zone invoeren. 


“Maastricht en Eindhoven zijn twee van de dertig Nederlandse steden”


Het lijkt misschien nog ver weg, 1 januari 2025, maar wie nu of in de nabije toekomst zakelijk moet rijden met bestelwagens in één van beide – of beide – binnensteden kan daarom beter nu vast rekening houden met deze nieuwe regels, die gevolgen hebben voor uw wagenpark. Immers, zero-emissie betekent in concreto dat er overgegaan moet worden op elektrisch rijden.

De overheid voert een actief beleid om het overstappen op elektrisch rijden te stimuleren. Met fiscale voordelen als de investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek en de landelijke subsidieregeling waarbij de ondernemer een subsidie van maximaal € 5.000,00 ontvangt bij aanschaf stimuleert zij de aanschaf van elektrische bedrijfswagens. Het uiteindelijke doel: De steden gezonder en prettiger maken om in te wonen en te werken door de uitstoot van fijnstof en schadelijke gassen drastisch te beperken. 

Maar welke elektrische bestelwagen is nu voor u de beste keuze? Voor een antwoord op die vraag kunt u naar Smeets Autogroep. Mercedes-Benz biedt het eerste volledig elektrische bedrijfswagengamma. Dit betekent dat er nu voor elke ondernemer een elektrische bestelwagen naar wens en behoefte beschikbaar is. Onze verkoopadviseurs helpen u graag op weg met het in kaart brengen van de voordelen die voor uw bedrijf beschikbaar zijn, en uiteraard ook met het uitkiezen van de juiste bedrijfswagen.

“De overheid voert een actief beleid om het overstappen op elektrisch rijden te stimuleren.”


Een elektrische bedrijfswagen aanschaffen bij Smeets Autogroep heeft vele voordelen. Zo is bij aankoop van een Mercedes-Benz eVan een onderhoudspakket inbegrepen. Dat wil zeggen dat u geen kosten betaalt voor de eerste vier reguliere onderhoudsbeurten binnen de eerste vier jaar. Daarnaast ontvangt u ook een batterijcertificaat welke de kosten dekt voor defecten aan de hoogspanningsbatterij voor nog eens 6 jaar / tot 160.000 km na de normale garantietermijn van twee jaar (in totaal dus 2+6 jaar). Regelmatig, zorgvuldig en professioneel onderhoud zorgt ervoor dat onvoorziene reparatiekosten voorkomen worden en dat de restwaarde van uw eVan hoog blijft. 

Wilt u meer weten over de voordelen van zakelijk elektrisch rijden via Smeets Autogroep, of wilt u een proefrit maken in een van onze eVans? Onze verkoopadviseurs voorzien u graag vrijblijvend van kwalitatief advies. Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier.


Maak kennis met de eVans van Mercedes-Benz

Ontdek ons aanbod

eVans aanbod

Smeets Eindhoven

Steenoven 17 -Acht
5626 DK Eindhoven

Openingstijden

Lorem

Smeets Heerlen

Handelsstraat 2
6433 KB Heerlen

Openingstijden

Lorem

Smeets Ittervoort

Australiëstraat 4
6014 DC Ittervoort

Openingstijden

Lorem

Smeets Venlo

Venrayseweg 30
5928 NZ Venlo

Openingstijden

Lorem