Elektrisch rijden

eVans: de elektrische modellen van Mercedes-Benz

Elektrisch rijden

eVans: de elektrische modellen van Mercedes-Benz

Plan proefrit

Plan uw adviesgesprek

Configureer uw eVan

Bestel direct uw eVan

Plan proefrit

Plan uw adviesgesprek

Configureer uw eVan

Bestel direct uw eVan

Het nieuwe lid van de eVans-familie.

De 100% elektrische eCitan

De Mercedes-Benz eCitan, de volledig elektrische modelvariant van de Citan, is nu uit voorraad leverbaar. Hiermee wordt de bestelwagenfamilie nog verder uitgebreid. Na de eVito Gesloten Bestelwagen, eSprinter Gesloten Bestelwagen en de EQV komt nu ook de Citan in een 100% elektrische uitvoering beschikbaar. De eCitan heeft voorwielaandrijving en komt als Gesloten Bestelwagen variant beschikbaar. Deze compacte maar ruime elektrische bedrijfswagen is perfect voor ritten in en rondom de binnenstad. 

Maak gebruik van de subsidieregeling voor elektrische bedrijfswagens

Krijg tot € 5000 subsidie bij aanschaf van een volledig elektrische bedrijfswagen

Vanaf 10 januari 2023 is de subsidieregeling weer beschikbaar Met deze regeling ontvangt u bij een voertuigcategorie N1 10% van de netto catalogusprijs. Dat is de prijs exclusief btw, inclusief bpm en opties die zijn aangebracht voor afgifte van het kenteken. Bij een voertuigcategorie N2 ontvangt u 10% van de verkoopprijs zonder btw. Als kleine onderneming of non-profitinstelling is het subsidiepercentage voor bedrijfsauto’s geen 10% maar 12%. Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

De elektrische modellen van Mercedes-Benz

De eVito, EQV en de eSprinter

Mercedes-Benz beschikt over een breed aanbod van elektrische bestelwagens. Het diverse aanbod is efficiënt, zuinig, flexibel en altijd betrouwbaar. Deze bestelwagens bevatten alle eigenschappen van de bestelwagen van de toekomst. 

Dankzij het brede aanbod was Mercedes-Benz de marktleider van 2020 als het gaat om elektrische bestelwagens. Ontdek welke model geschikt is voor u! Er zijn verschillende varianten beschikbaar, configureer de perfecte elektrische bestelwagen die past bij uw persoonlijke situatie.

efficiënt, zuinig, flexibel en altijd betrouwbaar.

eVito

Met de eVito bewijst Mercedes-Benz Vans dat volledig elektrische bestelwagens concurrerend kunnen zijn en voor dezelfde TCO kunnen worden ingezet als dieselvarianten. De eVito is sinds midden 2019 beschikbaar op de Nederlandse markt.De eVito is vooral geschikt voor transport in stedelijke gebieden, maar voldoet door zijn actieradius en laadcapaciteit ook aan de eisen van bijvoorbeeld servicemonteurs. De eVito highlights:

 • 41,4 kWh-batterij, (actieradius heeft van 150km (WLTP)).
 • Vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel.
 • Laadvermogen van 6m³, nuttig laadvermogen van 1.015 kg
 • Beschikbaar als kastenwagen en als tourer variant
 • Optie tot extra lange versie, laadvermogen van 6,6m³ met max. gewicht 3.200 kg.

De eerste elektrische premium-SUV

De Mercedes-Benz EQV

Als nieuwste telg van de Mercedes EQ-familie combineert de eerste elektrisch aangedreven premium-MPV van Mercedes-Benz emissievrije mobiliteit met overtuigende prestaties en een hoge mate van functionaliteit. Daarmee voldoet de volledig elektrische Mercedes-Benz MPV aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit en flexibiliteit. Dit model is geschikt voor bijvoorbeeld gezinnen of als representatieve shuttle. De technische highlights van de EQV zijn:

 • Actieradius van 356 kilometer, Topsnelheid 160 km/h
 • Maximaal vermogen: 150 kW, Bruikbare accu capaciteit: 90 kWh
 • Maximaal interieurcomfort
 • Een ongeëvenaarde flexibiliteit zoals bij de V-klasse.
 • Via snelladen de hoogspanningsaccu van 10 tot 80 procent bij te laden in 45 min. 

Emissiearm, betrouwbaar en flexibel

De Mercedes-Benz eSprinter

De nieuwe Mercedes-Benz eSprinter combineert alle eigenschappen van de bestelwagen van de toekomst. De eSprinter is net als de eVito vooral geschikt voor transport in stedelijke gebieden. De highlights van de eSprinter zijn:

 • Snelle oplaadfunctie, ongeveer 80% binnen 30 minuten
 • Maximaal laadvolume van 10,5 m3
 • Een maximale belasting van 891 kilogram.
 • Bruikbare batterijcapaciteit van 47 kWh (geïnstalleerd: 55 kWh)met en bereik van 150 kilometer