FuelDuel hero
FuelDuel hero

Ervaar zelf hoe zuinig de Nieuwe Actros is

FuelDuel

Een extra stap vooruit

U probeert altijd die extra stap vooruit te maken voor uw klant. Daarom doen wij dat ook voor u. Met de nieuwe Mercedes-Benz Actros kan door het doorontwikkelde Predictive Powertrain Control een brandstofbesparing tot 3% op snelwegen en tot 5% op provinciale wegen in vergelijking tot zijn voorganger worden behaald. De Actros waarmee u rijdt in de Fuel Duel is geen geprepareerd voertuig, maar een doodgewoon productiemodel. Test de nieuwe Actros in uw eigen bedrijf tijdens de Fuel Duel en ervaar het verschil. Tijdens de Fuel Duel maakt u gebruik van uw eigen ritten, uw eigen ladingen en natuurlijk uw eigen chauffeurs. Alleen de truck is niet van u. Nog niet.

 

Nieuwe innovaties voor een nóg beter verbruik

De drijvende kracht achter de Actros Fuel Duel is de 12,8 liter OM 471-motor van de nieuwste generatie Euro VI. De krachtbron heeft een verbeterd X-Pulse-inspuitsysteem dat een maximale inspuitdruk van 2.700 bar levert. De anticiperende cruise control (Predictive Powertrain Control) houdt rekening met bochtradiussen, rotondes en de toegestane maximumsnelheid door gebruik te maken van een geavanceerd gps-systeem en nauwkeurige kaartgegevens. Hiermee wordt de meest efficiënte route gereden. Aan het exterieur is, naast de aerodynamische cabine met aerodynamische spoilers en side fenders en brandstofbesparende banden, een grote opvaller: de MirrorCam. Deze houdt het verkeer aan de achterkant in het oog en zorgt voor meer veiligheid, omdat u ook in bochten zicht hebt op de gehele combinatie. Hierbij zijn de zijspiegels van de Actros vervangen door meer gestroomlijnde camera-units, wat het verbruik van de Actros bevordert.

 

Actros blijkt gemiddeld 7% zuiniger

Tijdens een Fuel Duel neemt de Actros het op tegen een referentievoertuig: de zuinigste truck uit de vloot van een onderneming. Twee tot drie weken maakt de Fuel Duel deel uit van de vloot van het bedrijf zodat de Actros getest kan worden in de dagelijkse praktijk, met eigen routes, lading en chauffeur. Sinds de introductie in Nederland is de Fuel Duel uitgerold in nog eens 21 Europese landen. De Actros won ruim 90 % van de verreden Fuel Duels. Gemiddeld verbruikte de Actros zo’n 7% minder brandstof dan de referentievoertuigen.

 

Zo werkt Fuel Duel

Onze Actros rijdt ca. 2 weken mee in uw wagenpark. Uw eigen chauffeur zit achter het stuur en rijdt uw eigen ritten en trajecten. Ondertussen registreert het telematicasysteem FleetBoard het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur. Een tussentijdse rapportage maakt bijsturen mogelijk; de eindrapportage levert het onomstotelijke bewijs. Profiteer met de Actros ook van minimale brandstofkosten en dus meer rendement. Tevens laat de Actros niets te wensen over aan veiligheid, duurzaamheid en chauffeurscomfort.

 

Wij staan voor u klaar

Plan uw afspraak of neem contact op

Werkplaatsafspraak

Mail ons

088 – 889 1000

Stel je vraag

Wij staan voor u klaar

Plan uw afspraak of neem contact op

Werkplaatsafspraak

Mail ons

088 – 889 1000

Stel je vraag