De nieuwe Actros Edition 2.

Beperkte reeks met een ‘wow-effect’.

De nieuwe Actros Edition 2.

Beperkte reeks met een ‘wow-effect’.

Modellen

Mercedes-Benz Actros Edition 2.

Dit speciale model blinkt uit in alles: comfort, veiligheid en design. Of u hem nou gebruikt op snelwegen, provinciale wegen of binnenstedelijk gebied, de Edition 2 is de droom voor elke chauffeur.

‘Wow-effect’

De Edition 2.

Terwijl Mercedes-Benz Trucks zich met de nieuwe Actros F vooral richt tot klanten die de grootst mogelijke functionaliteit vragen van hun bedrijfsvoertuig met driepuntige ster, richt de Actros Edition 2 zich tot een heel andere doelgroep: dit voertuig, dat vanaf januari 2021 kan worden besteld, werd ontwikkeld voor professionele chauffeurs en zelfrijdende transporteurs die hun vrachtwagen als hun thuis beschouwen en die dan ook heel wat belang hechten aan innovaties, een individuele stijl en een hoogstaand comfort. Actros Edition 2-chauffeurs hebben een sterke emotionele band met hun voertuig, dat voor hen veel meer is dan een rijdend werkinstrument. Met deze speciale reeks tillen transporteurs het imago van hun onderneming naar een hoger niveau terwijl ze ook een extra troef bieden in het licht van het huidige chauffeurstekort.

Rijden, werken en leven in een luxueuze omgeving

De Edition 2.

Een hele waaier aan voorzieningen benadrukt het gevoel van luxe in de Edition 2. Voorbeelden daarvan zijn het stijlvolle interieur met een dashboard en deurgrepen in nappaleder, diverse interieuronderdelen in koolstofvezelmotief en een dakluik met sfeerverlichting. Het nieuwe startscherm in het primaire display van de Multimedia Cockpit en het Edition-logo aan passagierszijde in gepolijst en geborsteld aluminium, behoren eveneens tot de blikvangers. Het bovenste bed wordt geleverd met beddengoed en heeft een breedte van 90 centimeter. Het gordijn, dat de hele glaspartij bedekt, is amandelgrijs langs binnen en zwart langs buiten en verzekert de privacy op een stijlvolle manier. Dat geldt ook voor het gordijn met de driepuntige Mercedes-ster voor het bed.

De nieuwe Actros Edition 2.

Hoogtepunten van het koetswerk zijn onder meer de exclusieve flankstickers met sterpatroon, het ‘Edition 2’-logo op de gelakte zonneklep, het Actros-embleem vooraan, het Actros-opschrift bovenaan de achterwand van de cabine, de vier led-spots in de zonneklep en de drie led-werklampen achter de cabine. In zijaanzicht springen vooral de roestvrijstalen instaptreden in het oog. De wieldoppen van de achteras zijn eveneens uitgevoerd in roestvrij staal en hebben beschermende wielmoerdopjes. Bovendien zijn ook de verlichte driepuntige Mercedes-ster met zwarte opening en diverse sierelementen in het radiatorrooster standaard aanwezig, terwijl de koplamprand werd verdonkerd.

De Edition 2 wordt aangeboden voor alle twee- en drieassige versies van de huidige Actros-generatie met GigaSpace- en BigSpace-cabines en het stuur links of rechts. De cabinekleur is vrij te kiezen en kan specifiek worden afgestemd op de bedrijfskleuren van de klant, terwijl de voorkant steeds in Moonstone Grey is gelakt om de herkenbaarheid te verzekeren.

De standaarduitrusting van de Edition 2 bevat de volgende zes pakketten:

  • Safety Pack met een aantal actieve rijhulpsystemen
  • Comfort Pack met led-sfeerverlichting, scheerspiegel, koelkast en tal van andere voorzieningen om comfortabel te leven
  • Driving Pack met lederen stuurwiel, elektrisch zonnescherm en nog veel meer
  • Sight Pack met onder meer bi-xenonkoplampen, regensensor en led-achterlichten
  • Media Pack met soundsysteem, notablokhouder en bijkomend 12V/15V-stopcontact
  • Extra Line met led-standverlichting in de MirrorCam, led-richtingaanwijzers en welkomstverlichting
De nieuwe Actros Edition 2.

Uitmuntende veiligheidsvoorzieningen en gepersonaliseerde connectiviteit

De Edition 2.

Met de Edition 2 streeft Mercedes-Benz Trucks hetzelfde doel na als met de huidige Actros-generatie: bijdragen tot een ongevalvrij verkeer en verder bouwen aan de visie van ongevalvrij rijden dankzij actieve-veiligheidssystemen en rijhulpsystemen. Daartoe werd de Edition 2 af fabriek uitgerust met de vijfde generatie van de noodremhulp Active Brake Assist (ABA 5), de optionele Active Drive Assist (ADA) voor deels autonoom rijden (SAE-niveau 2), het standaard MirrorCam-systeem dat de hoofd- en breedbeeldspiegels vervangt, alsook Sideguard Assist met voetgangers- en fietsersdetectie. In combinatie met deze rijhulpsystemen is ook het verder ontwikkelde Predictive Powertrain Control (PCC) indrukwekkend. Het systeem bespaart niet alleen veel brandstof maar ontlast de chauffeur ook op landelijke wegen.

Klanten die beslissen om de interactieve Multimedia Cockpit te bestellen als een upgrade voor de standaardversie, krijgen ook een snelle toegang tot het App-portaal van Mercedes-Benz Trucks. Zo kunnen transportondernemingen optimaal gebruikmaken van de nieuwe connectiviteitssystemen en kunnen ze hun voertuigen uitrusten met efficiĆ«ntie- en comfortverhogende apps zoals telematicaservices van Fleetboard en externe leveranciers. De nieuwe logistieke applicatie HABBL van Fleetboard Logistics is hier nieuw. Deze software stelt u in staat om vrachtwagens uit uw eigen voertuigenpark en dat van onderaannemers eenvoudig te integreren in het dispatchingproces, alsook om opdrachtgegevens te versturen en zo de communicatie met de chauffeurs te vereenvoudigen. Iedereen die bij het transportproces betrokken is – chauffeur, dispatcher en eindklant – ontvangt steeds de vereiste informatie. Dat resulteert in kwalitatievere processen en creĆ«ert tegelijk een hoge mate van transparantie.

De nieuwe Actros Edition 2.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros Edition 2

Wij staan voor u klaar

Plan uw afspraak of neem contact op

Werkplaatsafspraak

Mail ons

088 – 889 1234

Bel ons

Stel je vraag

Wilt u bestellen of heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Werkplaatsafspraak

Mail ons

088 – 889 1234

Bel ons

Stel je vraag