Smeets Autogroep Erkend Duurzaam Plus 2018 - 2020


S
meets Autogroep is op 2 juli 2018 voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot officieel Erkend Duurzaam Plus autobedrijf en Erkend Duurzaam Plus schadeherstelbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam Plus wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Smeets Autogroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Smeets Autogroep heeft de Erkend Duurzaam erkenning sinds december 2011.

Wat betekent Erkend Duurzaam Plus concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Smeets Autogroep een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en brandstof besparende banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen, overige afvalstoffen en onbruikbare materialen. We maken gebruik van groene stroom en gaan zuinig om met energie, onder andere door te investeren in duurzame verlichting”. Maar ook het onderzoek naar de bedrijfseconomische en technische haalbaarheid van zonnepanelen behoort tot onze duurzame afwegingen.


Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Smeets Autogroep staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Mercedes-Benz, Smart en Fuso. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar personen- en bedrijfswagens met een lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik. Bij bedrijfswagens bieden wij het telematicasysteem FleetBoard actief aan voor Trucks en Mercedes Pro voor Vans. Een uitstekend besturingsmiddel om chauffeurs te begeleiden in het verder verminderen van het brandstof verbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Denk daarbij niet alleen aan de brandstofzuinige, hybride of elektrische voertuigen die we verkopen, maar ook aan de duurzame manier van werken met milieuvriendelijke materialen in onze (schade) werkplaatsen. Zo kunnen wij met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen." Hier kunt u meer lezen over Innovatie en Duurzaamheid van Mercedes-Benz.

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Door de zeer hoge score van 96% bij de her-audit van 2 juli 2018, mag Smeets Autogroep het certificaat twee jaar lang voeren. Wilt u zelf ook een steentje bijdragen aan het milieu? Hier enkele tips voor zuinig rijden.


Naast het certificaat Erkend Duurzaam Plus, heeft Smeets Autogroep het Focwa certificaat en het certificaat Duurzaam Repareren voor schadeherstel. Ook is Smeets Autogroep in het bezit van vele andere certificaten die van duurzaam ondernemen getuigen, zoals voor het Van Pro Center en een certificering die gericht is op de integrale werkplaats aanpak.

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart