De X-klasse, vanaf 17 november in de showroomDe nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse verschuift de grenzen van het klassieke pick-up-segment. De traditionele eigenschappen van een middelgrote pick-up worden aangevuld met typische Mercedes-Benz eigenschappen als rijdynamiek, comfort, design, veiligheid, connectiviteit en uitgebreide individualiseringsmogelijkheden.


Daarmee speelt Mercedes-Benz in op de veranderde wensen van de klanten en spreekt het merk nieuwe pick-up doelgroepen aan. Er is namelijk veel keuze bij de nieuwe X-Klasse: drie uitrustingsvarianten, vier- en zescilindermotoren, achterwielaandrijving en permanente vierwielaandrijving alsmede een handgeschakelde zesversnellingsbak en een 7-traps automaat. Ook zijn er zes verschillende bekledingen verkrijgbaar waaronder twee ledervarianten, drie soorten sierdelen voor het interieur en een omvangrijk, door Mercedes-Benz ontwikkeld accessoireprogramma, waarmee de X-Klasse als geen andere pick-up kan worden aangepast aan de persoonlijke smaak.


Bij de marktintroductie (17 november) is de X-Klasse leverbaar met twee krachtige en zuinige viercilindermotoren. De oppelrijke common-rail-dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,3 liter is leverbaar in twee vermogensvarianten. Halverwege 2018 verwachten wij ook een V6 benzine motor. De volgende varianten zijn dan beschikbaar:

  • X220d - diesel - vermogen van 120 kW/163 pk
  • X250d - diesel - vermogen van 140 kW/190 pk
  • X350 - benzine - vermogen van 190 kW/258 pk - V6 motorblok - (vanaf 2018)

U rijdt de Mercedes-Benz X-Klasse al vanaf € 38.480 exclusief BTW/BPM.


De X-Klasse beschikt over een uniek design en is leverbaar in drie modelvarianten voor verschillende leef- en werkwerelden:

  • De basisvariant X-Klasse PURE is een robuuste uitvoering die gericht is op functionaliteit. Hij voldoet aan alle eisen die aan een ‘werkpaard’ worden gesteld. Tegelijkertijd biedt het model qua comfort en design alles wat nodig is voor representatieve klantbezoeken en privé-activiteiten.
  • De X-Klasse PROGRESSIVE is gericht op mensen die een stijlvolle en extra comfortabele, maar tegelijkertijd robuuste pick-up zoeken – die dienstdoet als visitekaartje voor hun bedrijf en tegelijkertijd als comfortabele en representatieve gezinsauto.
  • De X-Klasse POWER is de high-end uitrustingsvariant. Deze is gericht op kopers die bijzonder veel waarde hechten aan design, prestaties en comfort. De X-Klasse POWER is de lifestyle-auto die de mainstream achter zich laat – voor inzet in een stedelijke omgeving en bij sport en hobby-activiteiten die naast de gebaande paden plaatsvinden. Met zijn specifieke designkenmerken en omvangrijke uitrusting komt deze uitvoering tegemoet aan de onafhankelijke en individualistische levenswijze van zijn eigenaren.


Vanaf 17 november is de X-klasse te bewonderen in Eindhoven en Heerlen.