Mercedes-Benz introduceert elektrische eVito & EQV


eVito: elektrisch rijden is de toekomst

EfficiŽnt, zuinig, flexibel en altijd betrouwbaar: met de eVito bewijst Mercedes-Benz Vans dat volledig elektrische bestelwagens concurrerend kunnen zijn en voor dezelfde TCO kunnen worden ingezet als dieselvarianten. De eVito is sinds midden 2019 beschikbaar voor de Nederlandse markt.


De eVito is vooral geschikt voor transport in stedelijke gebieden, maar voldoet door zijn actieradius en laadcapaciteit ook aan de eisen van bijvoorbeeld servicemonteurs. De eVito heeft een 41,4 kWh-batterij, waarmee hij een actieradius heeft van 150km (WLTP). Daarna is de eVito in slechts zes uur weer op te laden. Zijn elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. De topsnelheid van de eVito kan worden afgestemd op zijn gebruik. Als hij vooral in de stad rondrijdt, is een topsnelheid van 80 km/u voldoende. Dat bespaart energie en maximaliseert de actieradius. Wanneer de eVito over langere afstanden wordt ingezet, is een topsnelheid van 120 km/u mogelijk.


De middelgrote bestelwagen is er in twee lengtes. De reguliere eVito heeft een laadvermogen van 6m≥ met een nuttig laadvermogen van 1.015 kg en is dus vergelijkbaar met de Vito met verbrandingsmotor. Daarbij is er ook een extra lange versie. Die heeft een laadvermogen van 6,6m≥ met een maximaal toegestaan gewicht van 3.200 kg. Het batterijpakket van de eVito bevindt zich onder de vloer, waardoor er een grote bruikbare laadruimte ontstaat.


Meer over de eVito


Meer over de eVito Tourer


Mercedes-Benz EQV: de eerste elektrische premium-MPV ter wereld

Als nieuwste telg van de Mercedes EQ-familie combineert de eerste elektrisch aangedreven premium-MPV van Mercedes-Benz emissievrije mobiliteit met overtuigende prestaties, een hoge mate van functionaliteit en een esthetisch design.


De technische highlights van de EQV zijn een actieradius van 405 kilometer (voorlopig cijfer) en de mogelijkheid om via snelladen de hoogspanningsaccu van 10 tot 80 procent bij te laden in minder dan een uur. Bovendien biedt de Mercedes-Benz EQV een maximaal interieurcomfort en een ongeŽvenaarde flexibiliteit. 


De elektrische aandrijving van de Mercedes-Benz EQV bevindt zich op de vooras, onder de voorzijde en is te laden via de aansluiting in de voorbumper. Het maximale vermogen van de aandrijflijn is 150 kW. De elektromotor, de overbrenging met vaste verhouding, het koelsysteem en de vermogenselektronica vormen een geÔntegreerde, compacte eenheid. De energie wordt geleverd door een lithium-ion accu die in de onderkant van het voertuig is geplaatst. De lage en centrale opstelling heeft ook een positief effect op de rijeigenschappen van de EQV en zorgt ervoor dat de topsnelheid van deze premium MPV 160 km/h bedraagt. Doordat de accu, met een bruikbare capaciteit van 90 kWh, in de onderzijde van de auto is geplaatst, is de volledige interieurruimte beschikbaar. Daarmee voldoet de volledig elektrische Mercedes-Benz MPV aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit en flexibiliteit en is het model geschikt voor het meest uiteenlopende gebruik, voor bijvoorbeeld gezinnen of als representatieve shuttle.


Meer informatie over de EQV    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart