De nieuwe GLS
Met de vernieuwde GLS zorgt Mercedes-Benz voor een GLS met meer ruimte, meer comfort en meer luxe. De zelfverzekerde uitstraling vloeit voort uit de indrukwekkende afmetingen, die zelfs nog rianter zijn dan bij zijn voorganger (lengte +77 mm, breedte +22 mm). Een van de voordelen van de 60 mm langere wielbasis is de interieurruimte, met name op de tweede zitrij. De drie volledig elektrisch verstelbare stoelen bieden alle passagiers een genereuze hoeveelheid ruimte en een uitstekend zitcomfort. De stoelen op de derde zitrij kunnen in de bodem worden verzonken om de bagageruimte te vergroten (maximaal 2.400 liter), terwijl de stoelen op de tweede zitrij volledig kunnen worden neergeklapt. Daarnaast is er voor het eerst een zespersoons variant met twee luxe, individuele stoelen op de tweede zitrij leverbaar. 


In de GLS 580 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd: 10,0-9,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 229-224 g/km)1 maakt een geëlektrificeerde V8-motor met EQ Boost zijn werelddebuut – een 48V-systeem met geïntegreerde startdynamo.


Alle varianten van de GLS zijn uitgerust met een 9G-TRONIC automatische transmissie. De brede spreiding van de versnellingen 1 tot 9 maakt een duidelijk voelbare verlaging van het toerental mogelijk. Deze transmissie levert een belangrijke bijdrage aan de efficiëntie en het rijcomfort. Daarnaast is de nieuwe GLS voorzien van de nieuwste generatie Mercedes-Benz rijassistentiesystemen, die de bestuurder continu ondersteunen, wat betekent dat de actieve veiligheid is verbeterd. 


    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart