De nieuwe GLE Coupé


Een uitdrukking van innerlijke kracht.

Een vlakke voorruit, een laag gedaante en een aflopende achterlijn tekenen het opvallende, elegante silhouet van de nieuwe GLE Coupé. De nieuw vormgegeven voorzijde met fraaie diamond grille getuigt van de uitgesproken sportiviteit die ononderbroken tot in de achterzijde doorloopt. De dynamiek van de Coupélijn komt met name tot uiting in het design van de achterzijde. Onder de C-stijlen loopt een brede welving vanaf de achterportieren door naar de achterlichtunits. Deze welving geeft de GLE Coupé zijn krachtige, dynamische uitstraling. Samen met de smalle, langgerekte achterlichten onderstreept de welving de breedte van de achterzijde. Het SUV-karakter van de nieuwe GLE Coupé wordt nog verder benadrukt door de 55,9 cm (22 inch) velgen..


Interieur

De wielbasis van de nieuwe GLE Coupé is 60 mm korter dan die van de GLE SUV, maar wel 20 mm langer dan die van de vorige Coupé, wat met name ten goede komt aan de zit- en beenruimte van de passagiers.


Het interieur van de nieuwe GLE Coupé toont veel overeenkomsten met de andere modellen van de premium SUV-familie, met een duidelijke nadruk op het sportieve aspect. De GLE Coupé is voorzien van de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). De moderne cockpit met twee grote 12,3 inch (31,2 cm) displays en het bijzonder vormgegeven dashboard, horizontaal gescheiden door een sierdeel dat doorloopt tot in de deurbekleding, zien er vertrouwd uit. De hoge middenconsole met opvallende handgrepen zorgt voor een SUV-uitstraling. De hoogwaardige vormgeving en afwerking van alle oppervlakken en sierdelen geven de GLE Coupé een moderne en luxe uitstraling. Uiteraard zijn er veel mogelijkheden om het model te personaliseren met betrekking tot sierdelen en materialen, die het sportieve element in de GLE Coupé naar een nog hoger plan kunnen tillen en de ambachtelijke kwaliteit van echte luxeproducten laten zien.


Aandrijflijn

De basismotoren bij de introductie zijn zescilinder turbodieselmotoren met veel koppel. De beide GLE Coupé-dieselmodellen worden aangedreven door de zes-in-lijn dieselmotor uit het huidige motorenaanbod. Deze motor is beschikbaar in twee vermogensklassen: de GLE Coupé 350 d 4MATIC met 200 kW (272 pk) en 600 Nm (gecombineerd brandstofverbruik: 8,0-7,5 l/100 km, gemiddelde CO2-uitstoot: 211-197 g/km) en de GLE Coupé 400 d 4MATIC met 243 kW (330 pk) en 700 Nm koppel (brandstofverbruik gecombineerd: 8,0-7,5 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 212-198 g/km). In beide uitvoeringen voldoet de krachtige motor, ook in veeleisende rijsituaties, aan de Euro 6d-norm.


Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé

De nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé (brandstofverbruik gecombineerd: 9,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 212 g/km)* combineert op unieke wijze sportieve elegantie en een krachtige performance met uitstekende offroad-eigenschappen en een dynamisch design. Dankzij de 320 kW (435 pk) 3,0 liter zes-in-lijn met 48V-technologie, volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+, automatische transmissie AMG SPEEDSHIFT TCT 9G en 60 mm kortere wielbasis in vergelijking met de SUV is het model indrukwekkend soepel. De verbeterde rijdynamiek is ook te danken aan de AMG-specifieke rijprogramma's en het luchtgeveerd onderstel AMG RIDE CONTROL+ met elektromechanische stabilisatie AMG ACTIVE RIDE CONTROL. De AMG-grille maakt duidelijk dat de Coupé lid is van de AMG-familie. Bovendien biedt de Performance-Coupé alle voordelen van een Mercedes-Benz SUV: voldoende ruimte voor passagiers en bagage, omvangrijke veiligheidsuitrustingen en onovertroffen tractie op een natte, rulle of gladde ondergrond.


    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart