De nieuwe GLA

 

 

De nieuwe Mercedes-Benz GLA: meer karakter, meer ruimte, meer veiligheid

De nieuwe GLA stijgt boven zichzelf uit. Door het volledig nieuwe design is hij nu niet alleen sportiever en progressiever maar ook hoger en breder. En daardoor uitstekend uitgerust voor alle wegen. Ongeacht of die in de stad of in de natuur liggen. Ook is de nieuwe GLA is functioneler dan ooit tevoren. Met speciale kleurenwerelden, bijvoorbeeld, die perfect op uw stemming aansluiten, of met muziek van uitstekende kwaliteit. Kortom, hij is de ultieme partner voor een veelzijdig leven, waarbij veel aandacht is besteed aan design en veiligheid. 


Compacter maar ruimer

De nieuwe GLA completeert als achtste model de actuele generatie compacte auto’s van Mercedes-Benz. Tegelijkertijd is het model de instap in de succesvolle SUV-familie van het merk. Het veelzijdige karakter komt vergeleken met het vorige model nog duidelijker tot uiting: de nieuwe GLA is met 1.611 mm (1.616 mm met dakreling) meer dan 10 cm hoger dan zijn voorganger. Ook biedt de dienovereenkomstig hogere en karakteristieke SUV-zitpositie meer hoofdruimte voorin. De beenruimte achterin is eveneens aanzienlijk groter – ook al is de GLA nu 1,5 cm korter. Hoewel het model aan de buitenkant korter is dan zijn voorganger, biedt de nieuwe GLA een ruimer interieur. Dat geldt met name voor de beenruimte achterin en de bagageruimte. 


Veiliger dan ooit tevoren

De nieuwe GLA zet een verdere stap op veiligheidsgebied dankzij de rijassistentiesystemen met coöperatieve ondersteuning van de bestuurder. De uitgebreide functies van het rijassistentiepakket omvatten bijvoorbeeld de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie, de uitstapwaarschuwingsfunctie bij naderende fietsers of voertuigen alsmede voetgangerswaarschuwing bij zebrapad. De GLA kan reageren wanneer de bestuurder niet reageert. De actieve remassistent heeft in veel situaties de taak om met autonoom remmen een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.


De nieuwe GLA maakt in het voorjaar van 2020 zijn debuut.

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart