Nieuwe A-klasse

Op 2 februari vond de wereldpremičre van de vierde generatie A-klasse plaats in Amsterdam. De nieuwe A-klasse is leverbaar vanaf mei. Wij verwachten dat de prijzen vanaf maart op onze website te vinden zijn. 


De A-klasse bevat een groot aantal veiligheidssystemen. Zo is de cruise control gekoppeld aan het navigatiesysteem, waardoor de auto de snelheid aan kan passen aan bochten. Ook is de auto in staat om semi-autonoom te rijden dankzij de radarsystemen en camera’s. De nieuwe vijfdeurs A-klasse is iets gegroeid t.o.v. zijn voorganger waardoor er binnenin meer ruimte is. Later dit jaar wordt de sedan ook geďntroduceerd. De A-klasse zal standaard voorwielaandrijving hebben, maar is ook leverbaar met vierwielaandrijving. 


MBUX (Mercedes-Benz User Experience) debuteert in de nieuwe A-klasse. Dit is een infotainmentsysteem dat o.a. werkt op spraakcommando’s. MBUX wordt standaard geleverd met twee 7’’ displays, twee 10.3’’ schermen zijn optioneel.Vanaf mei leverbaar, keuze uit 3 motoren

  • A200: 1.33 liter benzinemotor met 165pk
  • A250: 2.0 liter benzinemotor met 224pk
  • A180d: 1.5 liter dieselmotor met 115pk


Er zal later ook een AMG-variant komen, wanneer deze wordt geleverd is echter nog niet bekend. In oktober komt Mercedes-Benz met de 1e uitbreiding van het motorenprogramma met onder andere een minder krachtige versie van de 1.33 liter viercilinder benzinemotor.

Wij houden u graag op de hoogte van de prijzen en overige ontwikkelingen!


Interesse?
Heeft u interesse in de nieuwe A-klasse? Meld u dan via onderstaand formulier aan en wij houden u op de hoogte!