De nieuwe GLB

In 2020 komt de eerste versie van de GLB. Een nieuwe wagen in het SUV arrangement. Bekijk de eerste foto's hier!Met de nieuwe GLB laat Mercedes-Benz zien welke SUV-concepten naast de sportieve allrounder GLA nog meer kunnen worden gerealiseerd. Waar de GLA progressief rijplezier belooft met zijn coupé-achtige lijnen, legt de nieuwe GLB nadruk op ruimte en robuustheid. Het voertuig biedt ruimte aan zeven personen. Een aantal stoere details maken duidelijk dat de GLB zich ook buiten de gebaande paden helemaal thuis voelt.


Met een bijzonder hoogwaardig en ruim interieur wilt Mercedes-Benz duidelijk maken dat de GLB een telg is van de reeks compacte modellen van Mercedes-Benz, deze showcar is echter voorzien van een bijzondere lederuitrusting en speciale sierdelen. Voor het eerst beschikt een compact model van Mercedes-Benz over een derde zitrij met twee extra stoelen die in de bagageruimtebodem kunnen worden verzonken om de bagageruimte te vergroten.


Door middel van vierwielaandijving 4MATIC, met variabele koppelverdeling en maar liefst 165 kW/224 pk is de staat de GLB garant voor maximale grip. Hoewel het systeem in elke modus flexibel reageert op de rijsituatie. Onder normale rijomstandigheden zorgt het rijprogramma ‘ECO/Comfort’ voor een 80:20 verdeling (vooras:achteras), in ‘Sport’ voor 70:30. In de offroad-modus doet de 4x4-koppeling dienst als sperdifferentieel tussen de assen met een basisverdeling van 50:50.


Ontdek de GLB Business Solution!

 

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart