De nieuwe A-Klasse Limousine


Reserveer hier alvast uw proefrit

Proefrit reserveren


De reeks compacte modellen van Mercedes-Benz blijft maar groeien: maart 2019 komt de A-Klasse Limousine op de markt. Het vierdeurs model heeft een wielbasis van 2.729 millimeter en de proporties van een dynamische en tegelijkertijd compacte Limousine met een korte overhang voor en achter. Qua hoofdruimte achterin gaat dit model aan kop in zijn segment.


Daarnaast biedt de Limousine alle vertrouwde A-Klasse voordelen, zoals moderne, zuinige motoren, een hoog veiligheidsniveau dankzij state-of-the-art rijassistentiesystemen met S-Klasse functies en het intuïtief te bedienen en lerende infotainmentsysteem MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Met een cw-waarde van 0,22 en een frontaal oppervlak van 2,19 m² heeft de nieuwe A-Klasse Limousine de laagste luchtweerstand van alle actuele serieauto’s, waarmee hij het wereldrecord van de CLA Coupé verslaat.


Aanvankelijk komt de A-klasse Limousine met één diesel- en één benzinemotor beschikbaar. De dieseluitvoering is de A180d, voorzien van een 116 pk sterke krachtbron. De benzineversie is de A200, aangedreven door een 163 pk sterke turbomotor. Beide blokken zijn standaard aan de automatische 7G-DCT-transmissie van Mercedes-Benz gekoppeld.


De A-Klasse legde in 1997 de basis voor het huidige compacte modellengamma van Mercedes-Benz en sindsdien zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren wereldwijd uitgeleverd. De A-Klasse Limousine breidt als zevende model de reeks compacte modellen verder uit. Een logische toevoeging, want dankzij de productie van de C-, E- en S-Klasse beschikt Mercedes-Benz over meer knowhow met betrekking tot premium Limousines dan menig andere fabrikant.


    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart