• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

De A-Klasse verlegt de grenzen qua moderne luxe in de compacte klasse en het beschikt over een revolutionair interieurdesign.

Exterieurdesign: sportief van A tot Z.

Het exterieur van de Mercedes-Benz A-Klasse straalt sportiviteit, dynamiek en emotie uit. Zo zorgt het progressieve frontdesign met een lage motorkap, de fakkelvormige dagrijverlichting en de smalle led-koplampen met chroomaccenten voor een emotionele, fascinerende uitstraling. Verder is opvallende grille met de kenmerkende Mercedes-Benz ster, die naar onderen toe breder wordt, voorzien van pins in diamantlook en een centrale zilverkleurige lamel. Twee features die de sportiviteit van de A-Klasse onderstrepen.

Interieurdesign: de interieurrevolutie.

Met de moderne, vernieuwende uitstraling van het interieur van de A-Klasse heeft Mercedes-Benz voor een nieuwe aanpak gekozen. Zo zorgen ze voor een interieurrevolutie in het compacte segment. Die revolutie bereikt een toppunt dankzij het nieuw vormgegeven dashboard, zonder overkapping boven de displays. Zo strekt het vleugelvormige centrale deel zich uit van het ene voorportier naar het andere zonder onderbroken te worden. Hét pronkstuk in een design dat sportiviteit en dynamiek uitstraalt.

Plug-in hybrid: de eerste hybride A-Klasse.

De plug-in hybrid-technologie van de A-Klasse combineert de dynamiek en efficiëntie van een elektromotor met de actieradius van een verbrandingsmotor. Samen zorgen ze voor een maximaal systeem vermogen van 160 kW[1] en een maximumkoppel van 450 Nm[1]. In de stad zorgt de elektromotor ervoor dat u puur elektrisch maximaal 71 kilometer kan rijden. Zo bent u het grootste deel van uw dag ontspannen emisievrij aan het rijden. Daarnaast kan de elektromotor ook voor extra vermogen zorgen tijdens het accelereren.

MBUX - Mercedes-Benz User Experience: 'Hey Mercedes'.

De A-Klasse is voorzien van het multimediasysteem MBUX. Dat systeem kan leren aan de hand van kunstmatige intelligentie om gepersonaliseerd met uw wensen om te gaan. Dat doet het onder andere met de widescreen cockpit met hoge resolutie, de touchscreen bediening, de navigatieweergave met augmented reality-technologie en de spraakherkenning die wordt geactiveerd met het codewoord 'Hey Mercedes'. Bent u klaar om het gesprek aan te gaan?

Video

  1. Stroomverbruik van de A 250 e in gecombineerde testcyclus: 15.3 – 14.6 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 1,4-1,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 32-34 g/km[2] 

  2. Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de huidige versie.

Proefrit Download brochure Download prijslijst Configureren

Bij welke vestiging wilt u proefrijden?

 

 

Waar bent u naar op zoek?