• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Designed for the wilderness. Enjoyed in the city.

De nieuwe GLA.

Zelfbewust en dynamisch

Het design van de GLA

 De GLA is de kleinste telg van de Mercedes-Benz SUV-familie. Dit is duidelijk te ien door de verscheidene designelementen. De GLA heeft krachtige proporties met korte overhangen voor en achter. De grille is net als bij de andere SUV's van Mercedes-Benz voorzien van spijlen, één enkele lamel en een geïntegreerde ster. Het zij- en achteraanzicht wordt bepaald door de gespierde schouderpartij.De achterlichten zijn tweedelig, waarbij de reflectoren afzonderlijk in de bumper zijn geplaatst. Hierdoor was het mogelijk om de laadopening breder te maken, waardoor het in- en uitladen gemakkelijker wordt.

Technisch krachtig en efficiënt

Nieuwe techniek

De nieuwe GLA wordt geleverd met viercilinder benzine- en dieselmotoren die volledig zijn gemoderniseerd voor de nieuwe generatie compacte auto's. In vergelijking met de vorige generatie worden ze gekenmerkt door een aanzienlijk hoger specifiek vermogen en een verbeterde efficiëntie, alsmede een lagere emissie. Een plug-in hybride variant volgt gauw. De GLA kan optioneel worden uitgerust met de permanente 4MATIC-vierwielaandrijving met volledig variabele koppelverdeling. 4MATIC-componenten zijn onder andere de power take-off (PTO) van de achteras, die is geïntegreerd in de automatische transmissie met dubbele koppeling, en het achterasdifferentieel met geïntegreerde meervoudige lamellenkoppeling. 

Mercedes-Benz luistert naar haar klanten

Een volledig nieuw interieur

Berijders van de vorige generatie GLA zijn over het algemeen erg tevreden over hun Ster, maar een veelgehoord verbeterpunt is de binnenruimte van de GLA. Mercedes-Benz heeft de GLA volledig vernieuwd, waar ook een grondige herziening van het interieur bij hoort. Het veelzijdige karakter komt vergeleken met het vorige model nog duidelijker tot uiting: de nieuwe GLA is met 1.611 mm meer dan 10 cm hoger dan zijn voorganger. Tevens biedt de hogere en karakteristieke SUV-zitpositie meer hoofdruimte voorin. De beenruimte achterin is eveneens aanzienlijk groter - ook al is de GLA nu 1,5 cm korter.

Modern en hoogwaardig

Helemaal bij de tijd: MBUX

Tot de standaarduitrusting behoort het intuïtief bedienbare infotainmentsysteem MBUX. De krachtige computer, de scherpe beelden en graphics, een aanpasbare weergave, een full-colour head-up display, de navigatie met augmented reality, de zelflerende software en de spraakbediening die met het commando "Hey Mercedes" wordt geactiveerd maken MBUX het infotainment systeem wat eenzaam aan de top staat.

Compacte Performance-SUV voor elke levensstijl

De Mercedes-AMG GLA 35, GLA 45 & GLA 45 S

Een snelle ronde op het racecircuit of een weekendje naar de bergen met je sportuitrusting achterin: de nieuwe Mercedes-AMG GLA-modellen presteren uitstekend en overtuigen door hun indrukwekkende rijdynamiek. De 2,0 liter motor in de GLA 45 (S) is de krachtigste in serie geproduceerde viercilinder turbomotor en is leverbaar in twee vermogensvarianten, waarvan de sterkste versie over 421 pk beschikt. De volledig variabele vierwielaandrijving 4MATIC+ geeft het vermogen wiel-selectief door aan de achteras en vormt zo de basis voor de beste tractie onder alle rijomstandigheden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuw achterasdifferentieel. De automatische transmissie met dubbele koppeling verdeelt het vermogen binnen een fractie van een seconde, al naargelang de rijsituatie.

Nu bij Smeets Autogroep

Plan een afspraak

Wilt u de nieuwe GLA in levende lijve ervaren? Neem contact met ons op, zodat wij een afspraak met u kunnen plannen voor een adviesgesprek of een proefrit met de GLA.

088 - 889 1234

 

Waar bent u naar op zoek?